Forelskelse Og Kjærlighet

Sist oppdatert: 17. oktober 2018 Forelskelse handler i bunn og grunn om menneskenes urinstinkter. Å bli forelsket henger rent biologisk sett sammen med forplantning og evolusjon. Slekten skal videreføres og da trengs en partner av motsatt kjønn. Heldigvis legger vi mennesker mer i en forelskelse enn kun å oppnå et mål om forplantning. Forelskelse er en rus De fleste rusmidler gir oss en følelse av glede og lykke som varer så lenge vi er ruset. Det som framkaller denne gode følelsen er dopamin. Dopamin er et hormon som hjernen skiller ut og som skaper velvære og lykke. Dette er en biologisk funksjon i hjernen og mer dopamin betyr mer lykke. Dopamin har en rasjonell funksjon, det skal motivere oss til å gjøre riktige ting, de gode følelsene er en belønning. Dopamin er derfor nært knyttet til menneskenes urinstink. Når vi jakter på noe eller leter etter noe og finner det blir vi glade, det har vært med oss i tusenvis av år. Det skulle motivere oss til å gå på jakt i urtiden. Det samme er det med forelskelse, kroppen gir oss en belønning (i form av gode følelser forårsaket av dopamin) fordi vi nærmer oss et menneske av det andre kjønn som igjen kan føre til forplantning og videreføring av slekten.
  1. Forelskelse og kjærlighet
  2. Forskjellen på kjærlighet og forelskelse | Dialoggruppen
  3. Forelskelse og kjærlighet - Hva skjer med oss? | Kickguiden
  4. 30 måter som viser forskjellen mellom – Strålende tanker
  5. Forelskelse og moden kjærlighet | Enhetsbevegelsen
  6. Kjærlighet og forelskelse: to sider av samme mynt? - Utforsk Sinnet

Forelskelse og kjærlighet

Litt etter litt vil dette bli borte og gi vei til en mer rolig og rasjonell type kjærlighet. I alle fall i de fleste eksemplene (det er bestandig unntak). «Kjærlighet er noe evig; aspektet kan endres, men ikke essensen. » -Vincent van Gogh- Tiden går for alle Det er vanskelig å få forelskelsesstadiet til å vare lengre. Det er mest fordi det bruker opp alle av den forelsket personens ressurser. Selv om det ikke føles sånn når man er i den fasen, er det sant. Til slutt vil den brennende flammen av forelskelse slukkes til en mer dempet versjon. I begynnelsen av et forhold er forventningene høye. Det er en intens tiltrekning og mye spenning over hva som vil skje. Men tiden går. Og med det kommer trygghet, stabilitet, hengivenhet, en delt kommunkasjonsmåte… Vi kommer ned fra skyene Når vi er midt i forelskelsesfasen, lever vi oppe i skyene. Det er nesten som om vi blir løftet til himmelen fordi den vi er forelsket i er der. Vi mister til og med søvn over dette bildet av perfeksjon. Men det har ingenting å si hvor høyt opp skyene tar oss.

Forskjellen på kjærlighet og forelskelse | Dialoggruppen

Forelskelse og kjærlighet - Hva skjer med oss? | Kickguiden

12. Forelskelse er possessiv. Kjærlighet er generøs. 13. Forelskelse bærer nag. Kjærlighet tilgir. 14. Forelskelse får deg til å tvile. Kjærlighet svarer på dine spørsmål. 15. Forelskelse trives med å spille spill. Kjærlighet trives på meningsfulle forbindelser. 16. Forelskelse er steinete. Kjærligheten er solid. 17. Forelskelse er vrangforestilling. Kjærlighet er ekte. 18. Forelskelse følger en tidslinje. Kjærlighet er tidløs. 19. Forelskelse har urealistiske forventninger. Kjærlighet har realistiske standarder. 20. Forelskelse er barnslig. Kjærlighet er moden. 21. Forelskelse vokser med begjær. Kjærlighet vokser med vennskap. 22. Forelskelse stammer fra usikkerhet. Kjærlighet stammer fra selvsikkerhet. 23. Forelskelse gjør deg hengiven. Kjærlighet gjør deg til en bedre person. 24. Forelskelse gjør at du glemmer at du har et liv. Kjærlighet er integrert med livet ditt. 25. Forelskelse kan forlate deg uten å melde om det. Kjærlighet gir deg forklaringer. 26. Forelskelse er aldri fornøyd med en person.

30 måter som viser forskjellen mellom – Strålende tanker

Forelskelse og moden kjærlighet | Enhetsbevegelsen

Mange sier: «Jeg elsker deg ikke lenger», og så mener de: «Jeg har ikke lenger erotiske følelser overfor deg. » Bibelen bruker imidlertid et tredje ord, «agape», om en mer grunnleggende kjærlighet. Det er en kjærlighet som er villig til å binde seg og være trofast, den sier: «Jeg vil stille opp for deg uansett hva som hender. » I Bibelen blir den for eksempel beskrevet i den såkalte Kjærlighetens høysang i 1 Kor, kapittel 13. Der står det blant annet: «Kjærligheten er tålmodig, er velvillig. Kjærligheten misunner ikke. Kjærligheten skryter ikke, den blåser seg ikke opp. Den gjør ikke noe usømmelig, søker ikke sitt eget, blir ikke bitter, gjemmer ikke på det onde. Den gleder seg ikke over urett, men gleder seg ved sannhet. Den utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt. Kjærligheten faller aldri bort, » står det om denne sanne og egentlige kjærligheten. Det går an å be Gud lære oss å vise agape-kjærlighet. OPM383

Kjærlighet og forelskelse: to sider av samme mynt? - Utforsk Sinnet

Med andre ord er kjærlighet ikke å falle for noen, men noe du bygger opp av egen vilje. Ifølge Scott Peck, og mange med ham, korresponderer romantisk kjærlighet til det følelsesmessige utviklingstrinnet tenåringer befinner seg på. Slik kjærlighet representerer en tenårings oppdagelse av kjærlighetens verden. Romantisk kjærlighet er ment å utvikle seg til en moden kjærlighet. I min praksis som terapeut treffer jeg alle variantene. Og de har én ting felles: De står i et dilemma de ikke finner ut av på egen hånd. Utfordringen for disse kvinnene og mennene er ikke bare å foreta et klokest mulig valg, men like mye å gjøre det beste ut av det valget man til slutt lander på. Dette siste er det lett å forsømme. Men om valget i ettertid skal fremstå som riktig eller galt, kommer mye an på hvordan en selv forholder seg til det valget en har gjort. Velger en familien fremfor den store kjærligheten, er det bare gjennom å investere tid og engasjement i familien at dette på sikt vil kunne fremstå som et riktig valg.

Mulig du har tenkt på akkurat dette temaet. Og kanskje kommet frem til et svar også? Uansett så er temaet spennende fordi de kanskje er de to største og kraftigste påvirkningene et menneske kan bli utsatt for. Disse tilstandene eller følelsene som de også kan kalles kan til og med overvinne frykten for døden i mange situasjoner. Historien er full av slike historier. Sanne og usanne. Temaet er omtalt og brukt i et uttall situasjoner. Innledningen på en relasjon starter som oftest med forelskelse. Hvor mye innslag det er av avhengighet og kjærlighet varierer. Den variasjonen bestemmer i stor grad hvordan forholdet utvikler seg videre. Her vil jeg forsøke å gi noen tanker på hva som er hva. Fasiten er det ikke, men hvis det kan hjelpe noen å sortere og hvis andre kan få forklaring på noe så er hensikten oppfyllt. FORELSKELSE Forelskelse er først og fremst en tilstand som er biologisk betinget av hvilke endorfiner og hormoner som utløses i kroppen. For mange så blir denne miksen av hormoner til en tilstand av ekstase og eufori med store svingninger mellom lykke og ulykke alt avhengig av hvordan man når gjennom til den man er forelsket i.

Hvis vi finner en måte å gjøre det på, bruker vi å undervurdere prisen – enten det er tid, penger eller andre forhold osv – det kan kan koste oss. I mange omstendigheter kan forelskelse være et startpunkt for kjærlighet. Gjennom det kan folk komme til et punkt hvor de knytter et bånd. Disse er bånd som vil være en del av hvordan paret klarer seg gjennom krisesituasjoner. På den andre siden, har du egenkjærlighet? Elsker du partneren din? Føler du kjærlighet til foreldrene dine? Elsker du de nærmeste vennene dine? Selvfølgelig gjør du det, men ikke må samme måte og ikke like mye. Som du kan se, har vi allerede sett flere forskjeller mellom kjærlighet og forelskelse. Kjærlighet er mer fornuftig Dette punktet er direkte relatert til de to første punktene. Det er at kjærlighet er rasjonell, i alle fall mer enn forelskelse. Vi føler ikke samme intensitet av følelsene mot en venn eller et søsken som vi gjør mot personen vi er forelsket i. Dette er fordi forelskelse kommer med en økning av kjemiske nevrotransmittere som gjør følelsene mer intense.
  • Kjærlighet og forelskelse: to sider av samme mynt? - Utforsk Sinnet
  • Gratis advokathjelp art moderne
  • 30 måter som viser forskjellen mellom forelskelse og kjærlighet – Strålende tanker
  • Bryte tekst og flytte bilder i Word - Word
  • Utleieløsninger for kjøling | energyst.com

Familieverdier Slutter eller begynner kjærligheten når vi gifter oss? I filmen Spelemann på taket ser vi et eldre par som ikke hadde sett hverandre før dagen de giftet seg. Etter 25 års ekteskap forstår de at de har bygget kjærligheten til hverandre gjennom sitt daglige liv. I dette tilfelle hadde deres kjærlighet intet annet grunnlag enn deres hengivenhet til hverandre. Går vi for eksempel til filmmediet, finner vi mange fortellinger som portretterer et varig, livslangt kjærlighetsforhold på en troverdig måte. […] — Jeg tror at populariteten til filmer som for eksempel Dagboken [The Notebook], henger sammen med en lengsel svært mange har nettopp etter den livslange, dyptgripende kjærligheten. Midt i vår seksualiserte kultur med fokus på kjærlighet som lykkefølelse og kroppslig begjær, har vi behov for noe dypere og noe varig. — Fra «Berusende følelser, sex og egoisme», en artikkel av Bård Kristian Bøe, der Margunn Serigstad Dahle, høgskolelektor på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, intervjues, avisen Dagen tirsdag 13. august 2013, side 6-7.

Når forelskelse er over kan det hende at begjær koker ned og svakheter dukker opp. Når vi kommer oss gjennom dette vil andre deler være sterkere. Vi har allerede snakket om tillit, gjensidig forståelse og intimitet. Men hvis det er ett tegn som er bra for kjærligheten, er det at den gjensidige beundringen forblir den samme. Forskjellene mellom kjærlighet og forelskelse som vi har nevnt er bare en skisse. Som med alt, er virkeligheten mye mer interessant. Det er noen mennesker som sier de er bedåret i en venn. Det er andre som sier at de begynner med å elske partneren deres og blir forelsket senere, eller at de aldri blir forelsket. Og så er det par som krever at de er forelsket hele livet. Uansett hva forskjellene mellom kjærlighet og forelskelse er, er det viktig at alle forholdene våre er en positiv opplevelse.

  1. Hoyt trykk paa oeyet game
  2. Kontakt uten jording
  3. Hvor mye koster det å fikse air conditioner troubleshooting
  4. Hva skjer i oslo for barn
  5. Alt for norge deltakere 2019
  6. Norsk ordbok
  7. Inger lise hope
  8. Gorenje tørketrommel test review
  9. Utleie av liten lastebil
  10. Asiatisk butikk oslo brugata
  11. Planter ute vår
  12. Jotun fargekart 2018 models
  13. Divisjon med brøk
  14. Fns 17 bærekraftsmål download
  15. Sykepenger selvstendig næringsdrivende skatt
  16. Hybel til leie
Tue, 10 Jan 2023 05:40:07 +0000