Matematikk Spill Videregående / Temahefter I Matematikk

Alle kan nominere kandidater til Holmboeprisen. Det er mulig å nominere en enkelt lærer eller en gruppe lærere som sammen har gjort en innsats for matematikkfaget. Frist for å nominere er 15. januar 2020! Les mer om prisen og prosessen på 23. 09. 2019 Test av ny funksjon Vi lager en ny applikasjon Vi setter pris på tilbakemeldinger, med tanke på forbedringer NY SIDE Integrasjon Er integrasjonen riktig? Sjekk her: Digitale ukentlige oppgaver for ungdomstrinnet To flinke matematikklærere på Verket Skole i Moss har laget en imponerende ny nettside: Digitale innleveringer Ta en titt! Skaperne forteller selv: Vi er to matematikklærere på Verket Skole i Moss som savner de gamle innføringsbøkene som vi jobbet iherdig med da vi selv gikk på skolen. Vi ønsket derfor å lage noe tilsvarende for våre elever. Vi ønsket ikke å få 30 innføringsbøker fra klassen som vi kunne sitte å rette, men vi ville at elevene skulle få muligheten til å sette seg ned med noen oppgaver hver uke, som de skal gjøre seg flid med, som de skal være stolte av når de leverer, og som de vet blir vurdert av læreren.

Skole

matematikk r2

Mattemysteriet er forøvrig gammelt og matteraketten vet jeg ingenting om. Disse er ikke gratis online-baserte spill, hvis det kun var det vi var ute etter.. Fant forresten en side med litt av hvert: Er på engelsk, men men.. simens offline Pytagoras Innlegg: 13 Registrert: 27/11-2004 21:35 Bosted: OSLO Hvem er i forumet Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 55 gjester

Hvis elevene finner ut at strategien de har valgt ikke fører fram, er det tid for å utfordre dem og spørre om de kjenner flere strategier og om det fins andre måter å løse problemet på. Elevene kan lære mer effektive strategier, men det er viktig at de først har løst oppgaven på den måten de selv behersket. Da vet de at de har forstått problemet og kan løse det riktig. Læreren bør studere svaralternativene før en oppgave deles ut til elevene. I mange tilfeller vil spesielle feilsvar kunne fortelle noe om hva en elev har misforstått. Dette gir læreren nyttig kunnskap om hvilken veiledning eleven trenger videre. La elevene samarbeide om oppgavene, gi dem anledning til å forklare hvordan de har tenkt og lær dem å lytte til hverandre som en «kritisk venn». Fasit og løsningsforslag finner du nederst i arbeidsheftene til lærer. Oppgavesamlinger hovedområde tall og algebra: Brøk og desimaltall Faktorisering og multiplisering med konjugatsetningen Potenser og røtter Regning med tall og algebra Utfordringer med tall Oppgavesamlinger hovedområde geometri: Areal mangekanter 1 Areal mangekanter 2 Areal sirkler Lengder Omkrets 1 Omkrets 2 Vinkler Flere oppgaver fra Abelkonkurransen finnes her.

  • Matematikk.net
  • Multi matematikk
  • Af gruppen aksjekurs
  • Matematikk spill videregående skole
  • Kjøpe bøker på nett fra utlandet
  • Sløyfe til dress i bryllup
  • Matematikk spill videregående
  • Matematikk på videregående – hva skal du velge?

Gjennom mange og varierte erfaringer i matematikken blir elevenes forståelse dypere og mer robust. I det følgende fins et sett utvalgte oppgaver som kan passe for elever i videregående skole, men sikkert også for noen elever på ungdomstrinnet. Oppgavene som er valgt har en annen vinkling enn vanlige oppgaver fra lærebøkene. De er hentet fra ABEL-konkurransen og Kengurukonkurransen. Alle oppgavene har fem svaralternativ å velge mellom. Alle oppgavene skal løses uten hjelpemidler. Oppgavene er gruppert etter hovedemner som algebra og geometri. Under hvert av hovedemnene er det grupper av oppgaver innenfor ulike tema. Det er oppgaveark som kan kopieres til elevene for hver oppgave. For hver oppgave er det er noen tips til veiledning til læreren. Dette er spørsmål til elevene for å hjelpe dem på vei med sin egen løsning. Vær forberedt på at oppgavene kan løses på flere ulike måter. Noen elever velger svært arbeidskrevende metoder. La dem få følge sin egen plan selv om det vil gjøre løsningen vanskelig eller umulig.

Spill | Matematikksenteret

Dersom man vil lære seg matematikk, så skal det være enkelt å få tilgang. Det eneste som kreves er tid og innsats. Matematisk hilsen fra Andreas Haaland og Niclas Roos Link til de digitale innleveringene OM BRUK AV PÅ EKSAMENSDAGEN Vi ønsker at skal brukes mest mulig, av flest mulig. De siste årene har vi fått et økende antall forespørsler fra kommuner om å kunne bruke nettstedet på eksamensdagen. Det krever at kommunikasjon ikke er mulig. Vi synes det er hyggelig at mange kommuner vurderer oss som så gode at de ønsker å ha tilgang til på eksamen. Men, vi ønsker ikke å bli brukt slik. Nettstedet kan brukes gratis 364 dager i året. Det er laget for læring over tid, ikke for å være en "krykke" på eksamensdagen. Vi er prinsipielt motstandere av nettkontakt på eksamen, og hjelpemidler (del 2) generelt. I tillegg er det trolig en del feil i de tusenvis av sider vi har. De vi finner retter vi opp, men det er trolig flere… Også en grunn til at vi ikke vil / kan tilpasse sidene til eksamensbruk.

Kan man spille seg til ferdigheter i matematikk? Finnes det matematiske puslespill? Er alle hjernetrim-oppgaver vanskelige? Kort om opplegget Differensiert undervisning Elevene spiller i grupper og enkeltvis Ferdighetstrening og hjernetrim på mange nivåer Kan inngå som «kose-opplegg» på andre trinn i videregående skole Kompetansemål Matematikk P, VG1: Tolke og bruke formler som gjelder dagligliv, yrkesliv og programområde Regne med forhold, prosent, prosentpoeng og vekstfaktor Løse praktiske problem som gjelder lengde, vinkel, areal og volum Regne med ulike måleenheter, bruke ulike måleredskaper, og vurdere målenøyaktighet Klasse/trinn: Vg1 Tidsrom: Uke 3 – 50 Pris: 30. - kr pr elev og 325. - kr pr undervisningstime. Varighet: 1 time Praktiske opplysninger: Opplegget er velegnet til elever i videregående skole som sliter med matematikk Elevene kan fritt utforske Vitenfabrikken etter opplegget Send forespørsel Relatert

Noen studier på høyskole og universitet krever fordypning i matematikk i tillegg til generell studiekompetanse. Da må du ha minimum R1 eller S1 + S2. Ofte kreves det også andre realfag i tillegg. Hvis du skal ta høyere utdanning som krever fordypning i flere realfag enn i matematikk, bør du velge utdanningsprogrammet studiespesialisering. Du finner opptakskravene til de forskjellige studiene hos Samordna opptak.

I forbindelse med et klasseromsprosjekt som startet i 2001 ved Matematisk institutt, Universitetet i Oslo, ble det utviklet temahefter ment som faglig påfyll for lærere i grunn- og videregående skole. Disse heftene kan du laste ned gratis her. De fleste heftene inneholder både fagstoff, undervisningsopplegg samt forslag til hvordan en kan bruke de forskjellige temaene i prosjektarbeid i skolen. Noe av formålet til heftene var å gi faglig påfyll og inspirasjon til å arbeide med dissse temaene i skolen. Heftene er utarbeidet etter gammel læreplan, men er fullt mulige å plukke fra i dag også. Kort om de ulike heftene Koder i klasserommet av Kristian Ranestad Dette heftet er et kurs i hemmelige koder og feilrettingskoder. Samtidig er det det ment som et ressurshefte for de som vil arbeide med disse emnene i sin undervisning. Heftet er på 28 sider. Platonske legemer i klasserommet av Kristian Ranestad Heftet gir en innføring i platonske legemer og andre polyedre. Heftet kan brukes som ressurshefte for de som vil arbeide med disse emnene i sin undervisning, for eksempel i form av prosjektarbeid.

Ideene til prosjektarbeid er beregnet for elever i videregående skole, og er samlet bak i heftet. Heftet er på 41 sider. Grafteori og optimering av Geir Dahl Dette heftet gir en kort innføring i grafteori og optimering i grafer, og er spsielt skrevet for matematikklærere i den videregående skolen. Heftet er på 42 sider. Betinget sannsynlighet, total sannsynlighet og Bayes's setning av Ørnulf Borgan Formålet med dette heftet er å gi lærere bedre bakgrunn for å oppfylle de kravene læreplanene stiller til kunnskap omkring sannsynlighet. Heftet er på 17 sider. Bruk av spill og spillteori i matematikkundervisningen av Arne B. Sletsjøe Her er det utviklet to hefter, et for grunnskolen og et for videregående skole. I heftet studeres spill nærmere, hvor en blant annet ser på forskjellige vinnerstrategier. Heftet er ment å være til hjelp i arbeidet med å finne nye og lærerike måter å formidle matematikk på. Heftet for grunnskolen er på 22 sider, for videregående skole er det på 27.
matematikk 4

Eksempeloppgaver i 1P-Y og 1T-Y vår2016 Fra våren 2016 samarbeider fylkeskommunene om produksjon av lokalt gitte eksamensoppgaver på alle utdanningsprogram, unntatt studiespesialisering. Er du elev på en videregående skole og ønsker å bruke eksempeloppgavene, må du først sjekke med skolen din om din eksamen inngår i dette samarbeidet. Oppgavene er her: 1P-Y Eksempeloppgave 1T-Y Eksempeloppgave ny nettside fra Hellerud vgs Hellerud vgs har laget Undervisningsoppleggene passer fra sen barneskole til og med videregående. Dette inkluderer spill i matematikk til startere. Det er også eksamensoppgaver sortert etter tema. Lærebøker 1P 2P og 2P-Y 2015-08-11: Vi publiserer en oppdatert utgave av tre lærebøker/oppgavesamlinger utviklet av matteseksjonen på Hellerud vgs for skoleåret 1516: Last ned bøkene her Kompendie til forkurs i matematikk 2015-08-11: Oppfriskningskursnotater for UiB studenter som begynner på realfagsstudiet kan lastes ned her. Takk til Amir Hashemi. Holmboeprisen 2015-06-12: Vi er svært stolte av at grunnlegger av Kenneth Marthinsen sammen med Egil Reidar Osnes har mottatt Holmboeprisen 2015 på vegne av matematikkseksjonen ved Hellerud videregående skole.

Mon, 02 Jan 2023 05:50:16 +0000