Medaljeliste Ol 2018

Jeg er stolt over å kunne bidra til det. TO SØLV: Ragnhild Mowinckel overrasket alle onsdag og tok sin andre sølvmedalje under mesterskapet. Foto: MARTIN BERNETTI / AFP Klør seg i hodet i utlandet Mange utenlandske medier klør seg i hodet og funderer på hvordan et land med fem millioner innbyggere kan være så dominerende i OL. Det amerikanske business-magasinet Forbes tror noe av grunnen kan være penger og tilgangen til løyper. «Det å kjøpe skiutstyr og ha tilgang til løyper, har en tendens til å tiltrekke seg en rikere del av demografien. Norge er et land med utallige steder for skigåing, samt en enorm mediedekning av arrangementene. » Mens Wall Street Journal skriver blant annet følgende: « Nordmennene mener at det å ha det gøy er viktigere enn å vinne medaljer. Derfor har de vunnet flest medaljer i Pyeongchang... Andre burde kanskje begynne å følge med på hva enn Norge gjør., » skriver Wall Street Journal. Britiske The Guardian skriver blant anner at de tror Norges vektlegging av godt lagarbeid og en «stjernefri» kultur ser ut til å har gitt utbytte.

  1. Medaljeliste ol 2010 relatif
  2. Medaljeliste ol 2012.html
  3. Medaljeliste ol 2010 qui me suit

Medaljeliste ol 2010 relatif

Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl. Foto: Holm, Morten / NTB scanpix – Ut ifra det vi har prestert tidligere i vinter så kunne vi vel håpe på målsettingen på 30 medaljer. Men det som er så herlig er at vi har fått en del overraskende medaljer, slik som i dag med Ragnhild Mowinckel og lagtempo-gutta på skøyter. Det fører jo til at vi sprenger alle grenser og mål. Stensbøl var toppidrettssjef da Norge sanket medaljer under OL i Salt Lake City i 2002. Nå har han tro på at Norge kan slå medaljerekorden til USA. – Ja, etter at dette begynte å ta av så har jeg tippet 37–38 medaljer, så jeg har tro på at vi kan ta den rekorden. Ragnhild Mowinckel synes det er stor stas å være en del av OL i Pyeoungchang og tidenes norske alpin-mesterskap. – Det er stort. Det er så kult å være norsk i dette OLet her og det er så bra at det er så mange som har fått det til og bidratt til den statistikken, sier Mowinckel og fortsetter: – Det her er noe du kommer til å huske for evig og alltid. Det at det per nå er et av det beste (mesterskapene) vi har hatt, det er helt utrolig.

Skiskytter Johannes Thingnes Bø fikk en trå start på OL, men fikk til slutt gullet han drømte om. Foto: MARTIN BERNETTI / AFP Han tror mye av suksessen skyldes at de ulike idrettene har inspirert hverandre. – Når den ene idretten etter den andre drar hverandre med, så blir det medalje på medalje. Til slutt blir det veldig bra. Man ser jo at de man ser på trening til andre tider på året leverer gode resultater, og da tenker de forskjellige idrettene at vi kan også levere. Søndag kan for øvrig nok en rekord stå for fall. Dersom Marit Bjørgen går inn til seier på tremila, blir hun den mestvinnende vinterolympieren gjennom tidene. Det er selvsagt en annen nordmann hun slår da. Ole Einar Bjørndalen innehar denne rekorden, enn så lenge. Kombinertløperne greide ikke å ta individuelle medaljer, men sikret et sølv til Norge i lagkonkurransen. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Medaljeliste ol 2012.html

– Det er på tide å offisielt akseptere Norge som sjefene for vintersports-verdenen, skriver Yahoo Sports. – Dette har vært Norges leker mer enn noe annet land. Det lille, skandinaviske landet har vært umulig å stanse i Sør-Korea, skriver Sports Illustrated. – Norge har tatt så mange medaljer at de ikke har igjen flere gullsko å dele ut til vinnerne sine for medaljeseremoniene, er nyhetsbyrået AFPs finurlige inngang på fangsten. Norge har 13 gull, 14 sølv og 11 bronsemedaljer så langt i OL, og medaljene fordeles også godt utover. Det er blitt tatt norske medaljer i hele åtte idretter: langrenn, skiskyting, hopp, kombinert, alpint, skøyter, curling og freeski (se fordeling på arrangørens nettsider her). Høydepunktene har vært mange, som for eksempel disse: Aksel Lund Svindal vant herrenes utfor. Foto: ERIC GAILLARD / Reuters Skøyteløper Håvard Lorentzen tar med seg både gull og sølv hjem fra Sør-Korea. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Skihopper Maren Lundby hadde én konkurranse å gjøre det på, og gikk rett til topps i normalbakken.

Medaljeliste ol 2010 qui me suit

  • «Lille» Norge hylles etter rekord-OL: – Best i verden i sport – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan
  • Post majorstua åpningstider
  • Finn min enhet video
  • Hurtigsjakk – Store norske leksikon
Midt i den svenske hockey-fiaskoen ble også Norge nevnt i en Twitter-melding av den kjente tv-personligheten Patrick Ekwall. Les også: Utlendingene måper over lille Norge i OL: – Hva driver dere med der oppe? Flere medaljesjanser i vente Fortsatt gjenstår en rekke øvelser der Norge har gode grunner til å håpe på flere pallplasser. Torsdag venter følgende øvelser: Slalåm menn, kombinert lagkonkurranse og skiskytterstafett for kvinner.
medaljeliste ol 2018
Mon, 02 Jan 2023 05:18:17 +0000