– og slik legger du det! Trendene har forandret seg, og gulvet har blitt en viktig prioritering når vi pusser opp. Her er alt du trenger å vite for å bli ekspert på gulvlegging. Å velge gulv kan være en forvirrende og krevende prosess, og det er mange sjekkpunkter du bør tenke gjennom. Ikke bare skal man ta stilling til om man ønsker parkett, laminat, heltre, vinyl - eller kanskje fliser. Det finnes også et hav av forskjellige varianter innenfor de ulike kategoriene. – Det selges fortsatt mest av parkett og laminat. Slitestyrken er nok det viktigste argumentet for å velge laminatgulv. Hundeklør, barnelek og sko med hæler lager fort merker i et parkettgulv, mens enkelte av våre høytrykkslaminater faktisk har livstidsgaranti, sier Ida Helene Skjeggedal hos MAXBO. Hvilken glansgrad du velger har mye å si for sluttresultatet: Les hvorfor her Gulvleverandøren BerryAlloc kan fortelle om en økning i salget av laminat den siste tiden, på bekostning av den tradisjonelle parketten. Meld deg på MAXBOs nyhetsbrev: Her får du får varsel om kampanjer, tips, råd og andre aktiviteter.

Bambus gulv

  • Legge fliser på gulv
  • På tv nå
  • Legge fliser på gulv bad
  • Gulv
  • Verdens lengste navn
  • Bo i utlandet - helsenorge.no
  • Take that medlem død
  • Dette gulvet er enklest å legge - Dagbladet
  • Hopp for hjertet – hoppetaukonkurransen

Marmoleum gulv

Kostnadsfritt, selvfølgelig. – Høytrykkslaminat er særegen sammenlignet med annen laminat og parkett når det kommer til slitasjestyrken, og derfor et smart valg i rom med høy aktivitet, eller dersom du har barn eller hund, sier Kristine Brekne Johnsen, markedsansvarlig i BerryAlloc. Den store guiden: Her er årets viktigste gulvtrender Parkett vs laminat - dette skiller dem Det er vanskelig å slå fast hvilket gulv som passer best til deg uten å forklare litt nærmere om de forskjellige egenskapene til de to variantene: Lun og tradisjonell parkett: Se hele utvalget av parkett hos MAXBO * Parkett er laget av ekte tre, og det er et levende materiale som påvirkes av vær, luftfuktighet og temperatur. * Den naturlige variasjonen i farge og struktur gir hvert gulv et helt unikt uttrykk. * Parkett gir varme og lunhet, og har en svært behagelig overflate. * Parkett fås i mange varianter, som en- to- eller trestavs, og med ulike lasering av olje og lakk, børsting, sandblåsing og varmebehandling som er med på å gi treslaget forskjellig utseende.

Fliser

LAMINAT: Laminat slik vi er vant til å se den, som en slags etterlikning av parkett. Foto: Vis mer LAMINAT: Dette er ikke slik vi er vant til å se laminat. Foto: VINYL: Vinyl finnes i mange designer, farger og stiler. Foto: FLISER: Du kan legge fliser selv, men du burde ha et visst håndlag før du setter i gang, og følge tips fra eksperter. Foto: Crestock Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Reise

Hvordan legge fliser - gjør det enkelt selv! | Vestly Vedlikehold

Tips: Vri flisen forsiktig fra side til side for å få god kontakt mellom flis og lim. Les også: Hva slags gulv bør jeg velge? Fuging Når fliselimet har tørket kan du gå over til å fuge flisene. Fugemasse finnes i ulike varianter og kvaliteter. Pass på å kjøpe en som er beregnet for innebruk, og finn den fargen og grovheten som du synes er finest. Finfug passer best til smale fuger, mens klinkerfug er best egnet til bredere fuger. Til slutt går du over med silikon i hjørner og overganger for et flott resultat. Ønsker du mer informasjon om hvordan du skal gå frem når du skal fuge flisene, går vi nærmere inn på dette i artikkelen « Hvordan fuge fliser ». Har dere planer om å pusse opp? Vestly Vedlikehold kan hjelpe dere. Vi har lang erfaring med legging av gulv, helsparkling, bygging av kjøkken og legging av fliser. Ta kontakt i dag for en hyggelig og uforpliktende samtale eller bestill gratis befaring. Bestill gratis befaring Klikk her for å ringe oss nå (Telefon åpen mellom kl 08. 00 – 17.

Gulvet som passer for deg

Dette trenger man for å få riktig ekspansjonsfuge, altså mellomrom mellom gulv og vegg. Noe å måle med - et målebånd eller en meterstokk. Slagjern – dette får du ofte i kit sammen med kiler, men det er et viktig verktøy for å få et pent gulv uten glipper. Noe å merke med - en vanlig tømmermannsblyant holder lenge. Vinkel – når man skal måle til hvor man skal kappe er en vinkel et veldig kjekt verktøy å bruke. Sist, men ikke minst, trenger man selvsagt lister. Husk at mange produsenter leverer gulvlister og overgangslister i samme dekor som gulvet ditt. En god slant arbeidslyst og litt god arbeidsmusikk så har du det du trenger til jobben! Vasking av gulv: Slik gjør du det riktig Slik går du frem: 1. Akklimatiser Gulvbord kan endre seg etter temperatur og luftfuktighet, så husk å akklimatisere bordene i et par dager før du legger gulvet. Det gjør du ved å la parketten ligge uåpnet inne i leiligheten eller huset to til tre dager før montering. 2. I bredden eller lengden? Før du legger gulvet må du tenke på hvilken retning du vil legge gulvbordene.

bambus gulv

Fugebredde Fugebredden mellom flisene bør for små fliser være 5-8 mm, for 20 cm store fliser 8-10 mm og for større fliser minst 10 mm. Her handler det mye om smak og behag og det finnes ikke noe fasitsvar. Det handler også i stor grad om hva man er vant til. Flislegging Legg gjerne en rett list på midtlinjen du har tegnet på gulvet og som du legger den første flisraden inntil. På listen kan du tegne inn hvor fugene skal være. Kontroller med fugesnor at fugene blir like. La flisene skli i limet ved å legge dem inntil forrige flis du la, og la den skli utover til du har riktig fugebredde. Slik oppnår du lettere full limdekning under flisa. En gummikubbe til å banke flisa på plass med kan være grei å ha. Se også etter med jevne mellomrom at flisene ligger plant. Det gjør du med en vater. Når du har lagt ut alle flisene, må det gå ca. 24 timer før du kan fuge. Temperatur, luftfuktighet, lim, flis og underlag bestemmer hvor lenge du må vente. En vinterdag med tørr luft og kaldt vær ute og varmt og godt inne, vil gulvet tørke fortere enn om sommeren med høy luftfuktighet og høy temperatur.

dato-skattepenger-2019
January 2, 2023, 5:58 am