Kongsberg Gruppen Logo

Kongsberg-gruppen sier til VG onsdag ettermiddag at de ikke ønsker å kommentere saken. UD vil ikke kommentere VGs opplysninger utover det de sa tirsdag. – Vi har ikke informasjon om at forsvarsmateriell fra Norge er brukt i Jemen, sa kommunikasjonssjef i UD, Frode Andersen, til VG. E24: Slik rammes norsk forsvarsindustri av Jemen-forbudet Økt politisk press VG er kjent med at utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) risikerte å bli satt under økt politisk press for å strupe eksporten til de krigførende partene i Jemen-konflikten. Spesielt Venstre har vært en uttalt motstander av slik eksport: «Dette må regjeringen bare ha en slutt på», sa Venstre-nestleder Ola Elvestuen til VG ptember i fjor. Til VG sier han nå at det er en god og riktig beslutning av regjeringen. Flere politiske reaksjoner: Sterk motstand på Stortinget mot ammunisjonssalg til Emiratene I RUINER: Mennesker samles i ruinene av et nytt bombeangrep i Jemens hovedstad Sana 11. november. Foto: Hani Mohammed AP Ønsker mer prinsipiell tilnærming Men også samarbeidspartiet KrF har vært imot denne eksporten: KrF-leder Knut Arild Hareide sier at KrF lenge har kjempet for at regjeringen bør stramme inn regelverket for eksport av forsvarsmateriell til land hvor myndighetene begår alvorlige brudd på menneskerettighetene.

Acapella gruppen

– KrF hilser derfor velkommen at regjeringen nå stanser salget av forsvarsmateriell til De forente arabiske emirater, men skulle gjerne sett at regjeringen viste en mer helhetlig og prinsipiell tilnærming til salg av våpen til land som deltar i den folkerettsstridige krigen i Jemen, skriver Hareide i en tekstmelding til VG. – Derfor er jeg i utgangspunktet positiv til forslag om å stanse eksport av våpen til landene som deltar i den Saudi-ledede koalisjonen i Jemen, men siden dette nå er et representantforslag i Stortinget må KrFs gruppe først behandle saken før vi kan konkludere, legger han til. Regjeringspartiene Høyre og Frp har hele høsten stått alene om å forsvare at Norge skulle gjenoppta salg av blant annet ammunisjon til Emiratene. UNDERERNÆRT: Et underernært barn får behandling på et sykehus i hovedstaden Sanaa i november. 17 millioner jemenitter har ifølge FN desperat behov for mat, og syv millioner av dem er i fare for å rammes av en sultkatastrofe. Kystblokaden av landet har bidratt til den vanskelige situasjonen.

Kongsberg gruppen as

Foto: Mohammed Huwais AFP SV: Saken viser at vi må ha en gjennomgang Stortingets utenriks- og forsvarskomite behandler nå et forslag fra SV om stans i eksporten av våpen og forsvarsmateriell til de krigførende partene i Jemen, og skal avgi en innstilling innen 17. januar. SVs utenrikspolitiske talsperson, Gina Barstad, sier til VG at regjeringens beslutning er et viktig skritt i riktig retning. – Men jeg må spørre hvorfor dette har tatt så lang tid. Regjeringen burde ikke måtte bli tvunget til å snu i denne saken. Her burde regjeringen lyttet til sivilsamfunn og andre som har varslet mye tidligere, sier hun. – Denne saken viser med all tydelighet hvorfor vi må ha en gjennomgang av norsk eksport av forsvarsmateriell og tydelige etiske retningslinjer på plass, sier Barstad Kan ramme flere land Utenriksminister Ine Eriksen Søreide varsler også en innstramning overfor Saudi-Arabia i UDs pressemelding torsdag morgen. Hun viser til at Norge ikke tillater eksport av våpen og ammunisjon til Saudi-Arabia, men legger til: Terskelen for å avslå lisenser for B-materiell og flerbruksvarer til militær bruk som søkes utført til land som deltar i militære handlinger i Jemen, senkes ytterligere.

Labb gruppen

Faktisk minneområde kan endres grunnet applikasjonsoppdateringer, brukeroperasjoner og andre relaterte faktorer. Kamera-linser bak: Leica quad-kamera: 40 MP (vidvinkellinse, f/1. 6 blenderåpning, OIS) + 20 MP (ultravidvinkellinse, f/2. 2 blenderåpning) + 8 MP (telelinse, f/3. 4 blenderåpning, OIS) HUAWEI Time-of-Flight (TOF) kamera støtter autofokus (laserfokus, fasefokus, kontrastfokus), støtter AIS (HUAWEI AI bildestabilisering). Frontkamera: 32 MP, f/2. 0 blenderåpning *Fotopikslene kan variere avhengig av bildemodus. 4200 mAh (typisk verdi)* *Typisk verdi. Faktisk kapasitet kan variere litt. Denne kapasiteten er den nominelle batterikapasiteten. Den faktiske batterikapasiteten for hver individuelle telefon kan være litt over eller under nominell batterikapasitet. **Ikke-avtagbart batteri. Fjerning av batteriet kan skade enheten. For å bytte eller reparere batteriet, gå til et autorisert HUAWEI servicesenter. HUAWEI SuperCharge (Max 40 W) HUAWEI Wireless Quick Charge (15 W)* *Compatible Qi-certified wireless chargers sold separately.

It gruppen

Liselotte Lunde, presseansvarlig i KRY, mener dagens teknologi er kommet langt nok for videokonsultasjoner. - Video gir et godt nok inntrykk av pasienten. I tillegg gjør vi en grundig symptomkartlegging før konsultasjonen, sier hun. Les også: Midjemålet avslører hvor usunn du er - Kommer ikke utenom utviklingen Også Lommelegen tilbyr videokonsultasjon med lege. Daglig leder Charlotte Lunde understreker at de er restriktive med å skrive ut resepter, og ikke skriver sykemeldinger. - Jeg er enig i at videochat ikke er tilstrekkelig for en rekke medisinske problemstillinger, men det er et godt supplement. Jeg er enig i noe av kritikken, men mener det er bedre å være med på utviklingen med en faglig etisk standard, enn å sitte på gjerdet, sier hun og fortsetter: - Denne utviklingen kommer vi ikke utenom. Lommelegen og Redaksjonen gjør oppmerksom på at Lommelegen og begge er en del av Aller Media, og at artikkelen er skrevet på fritt og uavhengig redaksjonelt grunnlag. Lunde i Lommelegen mener videochat er en etterlengtet tjeneste for pasientene.

Black and white

  • Nasjonal database for turruter | Kartverket
  • Kongsberg gruppen logo download
  • Bjørg anatomisk hjerte armbånd
  • Kongsberg gruppen logo template
  • Jotun trebitt oljebeis fargekart
  • Torkel norges styggeste rom
  • Kongsberg gruppen logo vector
  • Kongsberg gruppen logo sonnerie
  • Labb gruppen
  • Kongsberg gruppen logo 2017

Foto: Skjermdump Usikkert om norske regler gjelder Den norske eksportkontroll-loven omfatter imidlertid ikke materiell produsert i andre land, med mindre deler produsert i Norge utgjør en vesentlig del av materiellet. Kongsberg-gruppen er dermed ikke nødvendigvis i brudd med norske regler, selv om det deleide statlige selskapet eier fabrikken i USA. Ifølge VGs opplysninger må imidlertid UD forsikre seg om at norske regler ikke er brutt i denne saken, og Kongsberg vil etter hvert bli bedt om å redegjøre. VG har også kjent med at UD utover høsten reagerte på opptrapping i krigens brutalitet, samt blokaden som Saudi-Arabia og deres allierte strammet til, etter at Houti-opprørerne skjøt et missil mot Saudi-Arabias hovedstad Riyad. Sjøblokaden har rammet sivilbefolkningen i landet hardt: Reuters skrev i oktober at effekten av blokaden er at nødvendige varer for sivilbefolkningen ikke kommer inn i Jemen. Situasjonen i landet beskrives som verdens verste humanitære katastrofe. Regjeringen besluttet allerede 19. desember å stanse eksporten til Emiratene, men avgjørelsen ble ikke publisert før 3. januar på grunn av ferieavvikling i jule- og nyttårshelgen.

Kongsberg-gruppen må forklare Utenriksdepartementet hvordan en undervanns-farkost med deres logo hevdes å være funnet i havet utenfor det krigsherjede landet Jemen. Artikkelen er over to år gammel Onsdag morgen varslet UD at regjeringen har stoppet all eksport av våpen og ammunisjon til De forente arabiske emirater, som en følge av krigen i Jemen Beslutningen om å suspendere eksporten av såkalt A-materiell til Emiratene kom bare timer etter at VG avslørte bilder av en ubemannet undervannsfarkost som Houti-opprørerne i Jemen hevder er tatt utenfor landets kyst. Bildene ble først omtalt i minst to jemenittiske nettaviser, og av en Twitter-bruker som overvåker våpenbruk i Jemen-krigen. Fartøyet blir omtalt som en «Remus 600» og på videobildene kan man se Kongsberg-gruppens røde logo, og logoen til deres heleide datterselskap Hydroid i USA, som produserer Remus 600. Bakgrunn: Etter at Jemen-krigen startet ble militæreksporten fra Norge til de krigende landene femdoblet SKAL VÆRE FUNNET LANGS KYSTEN: Et utklipp av videoen Houti-opprørerne publiserte mandag.

I praksis kan det bety at UD kan stoppe fysisk eksport av materiell som tidligere har fått eksportlisens da kontrakter ble inngått. Publisert: 03. 01. 18 kl. 18:52 Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

  1. Vondt i musklene rundt øynene
  2. Hva kan man gjøre i london på en søndag
  3. Karius og baktus netflix
  4. Norsk til kinesisk
  5. Godtgjørelse for kjøring til jobb en
  6. Antall feriedager pr år
  7. Lufting av plen når
  8. Tort og svie
  9. Maria haukås mittet mgp
  10. Frende reiseforsikring leiebil
  11. Carrie etter
  12. Eigil stray spetalen
  13. Sentrum scene i dag
  14. Levering mat bodø
  15. Astrid lindgrens verden brødrene løvehjerte
  16. Uføretrygd og uførepensjon
  17. Nyheter norge tv 2 2017
  18. Internet explorer på mac
  19. Egg i gjærbakst
  20. Personlig almanakk verdikode 2019
Tue, 03 Jan 2023 03:40:04 +0000