Strømsø Sykehjem Drammen / Drammens Tidende - Sykehjem

I doktorgradsavhandlingen til Kjell H. Halvorsen fra 2012, ble det hevdet at hver tredje sykehjemspasient opplever feilmedisinering. Siden den gang har Samhandlingsreformen bidratt til at stadig sykere brukere skrives ut til kommunene, noe som gjør sikker legemiddelhåndtering mer utfordrende og viktigere. Mange piloter Med sin satsing blir Drammen etter alt å dømme den første større kommunen i landet som får implementert elektroniske medisinskap og traller i alle sine sykehjem. – Min erfaring er at det settes i gang mange pilotprosjekter med ny teknologi i helse- og omsorgssektoren, men så stopper det opp. På den tekniske siden mener vi løsningen har få mangler i dag. Petter Solum, Vingmed AS Det sier Petter Solum, administrerende direktør i Vingmed AS, som er leverandør av skap og traller til Drammen. – På den tekniske siden mener vi løsningen har få mangler i dag. Bevilgningene er det største problemet. TRYGG TRALLE: De nye elektroniske medisintrallene skal gi sikrere legemiddelhåndtering frem til brukeren.

Silurveien sykehjem

drammen laserklinikk

Ifølge Hans Nielsen Hauge, er det ennå ingen norske institusjoner som kan fremvise en fullstendig lukket legemiddelsløyfe. Lukkede legemiddelsløyfer er også omtalt i «Nasjonal e-helsestrategi 2017–2022», et styringsdokument utarbeidet av Direktoratet for e-helse i samarbeid med helsesektoren. Her heter det blant annet at det skal «utvikles felles spesifikasjoner for hvordan lukket legemiddelsløyfe implementeres i minst tre ulike scenarioer: i helseforetak, i kommunale institusjonsbaserte tjenester og i hjemmebaserte tjenester». Farlig feilmedisinering Feilaktig legemiddelhåndtering anses som en betydelig utfordring i norsk helsevesen. I 2016 ble det ifølge Helsedirektoratets årsrapport fra Meldeordningen registrert 1866 feil knyttet til legemiddelhåndtering i spesialisthelsetjenesten. Over hundre av disse førte til betydelig pasientskade, og i 22 tilfeller ble det meldt at pasienten døde. En tilsvarende nasjonal oversikt for kommunehelsetjenesten finnes ikke, men mye tyder på at tallene også her er høye.

  1. Hva er borrelia pill
  2. Skolebevis som legitimasjon
  3. Fra norsk til engelsk
  4. Strømsø sykehjem drammen
  5. Årets spill 2018 ps4
  6. Haarcompagniet Mjøndalen | Mjøndalen | Frisørguiden 2020
  7. Drammen laserklinikk

Norway

– Vi har gjort en liten test nå i vår, og ser at vi har spart ganske mye de første tre månedene på medikamentinnkjøp, sier Bratsberg. – Samtidig sparer vi pasienter for plager når noe går galt. Vi sparer også kostnader knyttet til å nøste opp i avvik. Alle uttak og all påfylling av legemidler skjer nå elektronisk og er sporbart, og man kan ta ut rapporter over alle aktiviteter på skapet. – Sjansene for å feilmedisinere har blitt minimert, hevder hun. – Dette gir ingen lukket legemiddelsløyfe, men det er et viktig steg på veien. Lukket legemiddelsløyfe En lukket legemiddelsløyfe innebærer at all ledd i legemiddelhåndteringen – fra forordning til administrering – registreres og dokumenteres elektronisk, og gjerne at det også finnes digital beslutningsstøtte for valg der dette er relevant. Et slikt system skal ideelt sett bidra til at rett pasient alltid får rett medisin i rett dose til rett tid ved rett administrasjonsform. I boka «Den digitale helsetjenesten» hevder Hans Nielsen Hauge at norske sykehjem har et stort potensial for forbedring av den medikamentelle behandlingen dersom det satses på lukkete legemiddelsløyfer.
Sun, 15 Jan 2023 23:22:03 +0000