Hva Skjer I København April 2019

000. 000 0, 25% 417 / 325 5000 / 3900 3. 000 0, 25% 625 / 488 7500 / 5850 4. 000 0, 25% 833 / 650 10. 000 / 7800 5. 000 0, 25% 1042 / 813 12. 500 / 9750 Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank sier torsdags morgen at Norges Bank bør holde et høyere tempo i renteøkninger enn de har lagt opp til. Foreløpig har sentralbanken annonsert en ny renteøkning i september, og så én eller to renteøkninger i 2020. - Jeg tror de bør legge inn én til i løpet av perioden, slik at de holder takten litt raskere oppe enn det de har signalisert, sier Andreassen til NRK. I ny Pengepolitisk rapport åpner sentralbanken for at renten kan heves igjen allerede i juni, noe som er tidligere enn de antydet i forrige rapport. Dette kan skje med studielånet Rentene i Lånekassen blir fastsatt på grunnlag av et gjennomsnitt av de fem beste tilbudene om boliglån i markedet. Dette gjennomsnittet kalles basisrenten. Fra basisrenten blir det trukket 0, 15 prosentpoeng. Dette beregningsgrunnlaget gjelder både flytende og fast rente i Lånekassen.

  1. Hva skjer i kobenhavn april 2019 schedule
  2. Hva skjer i kobenhavn april 2019 date

Hva skjer i kobenhavn april 2019 schedule

I starten av november åpnet Riksadvokaten opp for et søksmål mot «Loyal to Familia» for å gjøre gjengen ulovlig. - Jeg har bedt Riksadvokaten forberede en sak om oppløsning av Loyal to Familia. Det er snakk om en historisk beslutning. Vi skal bruke de mulighetene vi har i grunnloven til å forsvare oss når gjengene utfordrer vår grunnleggende sikkerhet og trygghet, uttalte justisminister Søren Pape Poulsen i en pressemelding, skriver NTB. Ifølge det danske justisdepartementet er det forventet at saken vil være ferdig i løpet av det første halvåret i 2018. - Dersom «Loyal to Familia» blir gjort ulovlig, kan det hjelpe, siden det vil bli vanskeligere for gjengmedlemmene å fortsette virksomheten sin og gjøre politiet sin jobb enklere. Samtidig kan gjengmedlemmene bare danne en ny gjeng, men det vil likevel ta tid å bygge opp en ny gjeng med like sterk status og like mye makt. Det vil ikke løse problemet, men det kan gjøre situasjonen bedre, avslutter Kim Møller. Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook

​I april aner vi at våren nærmer seg, dagene er mye lysere og nettene begynner å forsvinne. Vinteren går mot slutten hos vikingene i Lofoten, og Barnas vikinglørdag (som er et ekstra tilbud i helgene høst, vinter og vår) tar snart en pause før det er tilbake i oktober. I tillegg denne måneden har vi påska som byr på en ny aktivitet! Hva skjer hos vikingene i april? Åpningstider finner du her. Besøk utenfor åpningstid kan forhåndsbestilles (grupper). Arkeologisk utstilling, film og Høvdinghuset er åpne. Ta med deg smarttelefonen din og lytt deg gjennom de fine funnene som er utstilt. Bædi og Børdi, barnas reiseguider i Norge er klare til innsats på Vikingmuseet! Vikinggilde hver kveld for individuelle (forhåndsbestilles) kl. 1830 – 2100. Museumsbutikken har åpent i museets åpningstid. På følgende dager i april har vi ekstra aktiviteter: Lørdag 6. april: Lofoten Vikinglag har vikingtreff og driver med håndverk og sosialt samvær i Høvdinghuset Lørdag 13. april: Vargfot Vikinglag har vikingtreff og driver med håndverk og sosialt samvær i Høvdinghuset Onsdag 17. april, torsdag 18. april, fredag 19. april og lørdag 20. april: Påske-aktiviteter, vi løser påskekrim og leker utendørs (værforbehold) Lørdag 27. april: Barnas vikinglørdag, lag ditt eget bokmerke Løse krimgåter Dette er en morsom aktivitet for hele familien.

Det er bare en midlertidig trygghet, sier Møller, som følger situasjonen tett. Narkotikakriminalitet Den pågående konflikten mellom de kriminelle gjengene «Loyal to Familia» og «Brothas» bunner hovedsakelig i narkotikakriminalitet. Den relativt nye gjengen «Loyal to Familia» ble stiftet for omkring fem år siden i København, og har sin hovedbase på Blågårds plass i Nørrebro. Ifølge danske myndigheter kontrollerer gjengen, som består av rundt 220 medlemmer, deler av narkotikamarkedet i København, og skal ha ekspandert sin virksomhet i sommer. Motparten i konflikten, «Brothas», er basert rundt Mjølnerparken i Nørrebro. De består ifølge danske myndigheter av tre ulike gjenger som slo seg sammen for å stå sterkere i kampen mot «Loyal to Familia», etter at de mistet deler av narkotikamarkedet til dem. - De to gjengene består hovedsakelig av personer med utenlandsk opprinnelse, men det er også noen etnisk danske medlemmer i begge gjengene. Konflikten eskalerte etter at «Loyal to Familia» ekspanderte og tok over større deler av narkotikamarkedet i København.

hva skjer i kobenhavn april 2019 hva skjer i kobenhavn april 2019 schedule

Hva skjer i kobenhavn april 2019 date

  1. Violetta sange på engelsk
  2. Tigger i verdens rikeste land | ABC Nyheter
  3. Hva skjer i københavn april 2019
  4. Nye læreplaner på yrkesfag – hva skjer når?
  5. Bladkongen » Kundeanmeldelser og opplevelser 2020
  6. Hva skjer i kobenhavn april 2019 news
  7. NRK TV – Hva skjer, Europa?
  8. Møt menigheten som forbyr 17. mai og nekter kvinner kort hår - Dagbladet
  9. Hva skjer i kobenhavn april 2019 events
  10. Hva skjer i Hunnebunn? - Nr 05 - 2019 - Naturen - Idunn
  11. Sko, Joggesko og Boots til Dame | ZARA Norge

Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim er enig. Han påpeker at forbrukslån ikke følger styringsrenten like «slavisk» som andre lån gjerne gjør. - En rente på 20 prosent i dag er allerede skyhøy, og rentesensitiviteten er ikke like stor for forbrukslån som for boliglån, sier Kvadsheim til bytt bank: BYTT BANK: Trofaste kunder kan bli «straffet» med høye priser Dette kan skje med bokostnadene Huseiernes Landsforbunds bokostnadsindeks viser at renteutgiftene er den største delen av bokostnadene norske boligeiere har. - Har du et boliglån på to millioner kroner, vil en renteøkning bety 5000 kroner i økte renteutgifter i året, som er litt over 300 kroner i måneden i økte kostnader etter skatt, sier forbruker- og kommunikasjonssjef Carsten Pihl til Pihl råder boligeiere til å ha kontroll på hvilken boliglånsrente de har, for eksempel via Finansportalen. Han tror de aller fleste vil kunne prute eller bytte seg til bedre betingelser, slik at de omtrent kan oppheve effekten av renteøkningen. konkurransetilsynet: Lyst til å diskutere?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Torsdag la sentralbanken fram ny rentebeslutning og Pengepolitisk rapport, og nå er spådommene før rentemøtet bekreftet: Styringsrenten økes nok en gang med 0, 25 prosentpoeng. Det vil si at styringsrenten nå er på 1, 0 prosent. - Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt videre opp i løpet av det neste halve året, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i pressemeldingen. Sist renteøkning var i september i fjor, da renten ble satt opp for første gang på sju år. Renteøkningen nå er i tråd med signalene fra Norges Bank i Pengepolitisk rapport fra desember. Under det siste rentemøtet i 2018 sa sentralbanksjef Øystein Olsen at styringsrenten skal heves gradvis til to prosent ved utgangen av 2021, og ifølge prognosene vil boliglånsrenten da øke fra et gjennomsnitt på 2, 5 prosent i dag til i underkant av 4 prosent i 2021. Med disse framtidsutsiktene i bakhodet, kan det være lurt å tenke over din egen økonomi og hvilke eventuelle grep du bør gjøre den neste tiden for å forberede deg på ytterligere renteøkning.

Blant annet er det plassert en mobil politistasjon i Nørrebro, det danske forsvaret har overtatt flere sikringsoppdrag fra politiet, og i august ble det innført en rekke visitasjonssoner i hovedstaden. I disse områdene kan politiet visitere personer og ransake kjøretøy uten begrunnelse. Nylig forlenget politiet visitasjonssonene fram til sember, skriver den danske avisa JydskeVestkysten. - Formålet med visitasjonssonen er å skape trygghet for innbyggerne i området, ved blant annet å medvirke til at personer ikke bærer eller besitter våpen, sa sjefpolitiinspektør, Jørgen Bergen Skov, i en pressemelding da dette ble innført. - Visitasjonssonene er fortsatt nødvendige, og de blir nok ikke borte med det første, mener Møller. ÅSTED: Politi og sperringer ved Tagensvej i Nørrebro, der en person ble drept og to såret i en skyteepisode 31. oktober. Foto: Thomas Sjørup / NTB scanpix Vil gjøre «Loyal to Familia» ulovlig Samtidig øker presset på danske myndigheter, som strever med å håndtere den vanskelige situasjonen.

Skolen får nye læreplaner fra skolestart i 2020. Her holder vi deg oppdatert om arbeidet med nye læreplaner i programfagene på de yrkesfaglige utdanningsprogrammene. Artikkel Sist endret: 30. 01. 2020 Slik foregår arbeidet Hvert utdanningsprogram har et faglig råd, som består av partene i arbeidslivet. De faglige rådene har beskrevet sluttkompetansen for fagene, altså hva eleven eller lærlingen skal kunne etter endt opplæring. Dette har dannet grunnlaget for arbeidet med å utvikle nye læreplaner på yrkesfag. Høsten 2018 startet læreplangruppene med å utvikle læreplaner for følgende utdanningsprogram. Nye utdanningsprogram er satt i kursiv. Bygg- og anleggsteknikk Elektrofag Helse- og oppvekstfag Naturbruk Restaurant- og matfag Teknikk og industriell produksjon Håndverk, design og produktutvikling Informasjonsteknologi og medieproduksjon Salg, service og reiseliv Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign Innspillsrunder og høringer Vi har en åpen prosess når vi utvikler læreplaner og ønsker å involvere alle dere som er interessert i innholdet i opplæringen.

Københavns lufthavn (dansk: Københavns Lufthavn, Kastrup) ( IATA CPH, IATA EKCH) er Nordens største lufthavn og ble grunnlagt i 1925 som Kastrup Lufthavn. Flyplassen kjennetegnes gjerne som et knutepunkt for internasjonal flytrafikk innad i Skandinavia. Navnet Kastrup er fra kirke- og landsbyen Kastrup som er avledet av mannsnavnet Karl, som var et svært utbredt personnavn i eldre dansk. [1] Flyplassen ligger på Amager i Tårnby kommune, 8 kilometer sørøst for Københavns sentrum. I 2014 satte flyplassen rekord med 25, 6 millioner passasjerer, av disse var 23, 6 millioner utenrikspassasjerer. I 1939 ble den opprinnelige terminalbygningen «Træslottet» erstattet av en ny terminal tegnet av arkitekt Vilhelm Lauritzen samtidig som navnet ble endret fra Kastrup lufthavn til Københavns lufthavn. Lufthavnen ble tildels bygget ovenpå landsbyen Maglebylille, som nå ikke lenger finnes. I dag består lufthavnen av tre nye terminaler: Terminal 1 til innenriksflygninger og terminal 2 og 3 til utenriksflygninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon (Dagbladet): København har det siste halvåret vært åsted for en blodig gjengkrig mellom bandene «Loyal to Familia» og «Brothas». Siden 12. juni har det vært hele 42 skyteepisoder som knyttes til den voldelige konflikten i den danske hovedstaden. Tre personer er blitt drept i skyteepisodene, og 25 personer rammet. Tre drap på to uker Det siste drapet fant sted 9. november i bydelen Nørrebro, hvor de to gjengene har sitt opphav og hvor de fleste skyteepisodene har skjedd. To maskerte menn på moped stoppet foran en bil, hvorpå en av dem avfyrte skudd mot personene som satt i bilen. To unge menn ble truffet av skuddene, den ene en 22 år gammel mann som kort tid etter døde av skadene han ble påført. Han ble med det gjengkrigens tredje offer på kun to uker. - Gjengvolden har rystet København, særlig siden mange av skyteepisodene har foregått på åpen gate og også rammet tilfeldige personer. Politiet har heller ikke lyktes i å stanse volden, til tross for massiv innsats.

Sun, 08 Jan 2023 23:04:14 +0000